Lajme
Mbrapa

Çfarë duhet të bëni nëse keni një shfryrje të gomave?!

08.04.2024.
 

Nëse dëgjoni një zhurmë të madhe që vjen nga goma juaj gjatë vozitjes, mund të keni përjetuar një shfryrje.

Një shfryrje e gomave menjëherë do të bëjë që makina juaj të fillojë të ngadalësojë shpejtësinë, si dhe të tërhiqet majtas ose djathtas.

Kjo mund të bëjë që automjeti juaj të humbasë kontrollin, sipas Administratës Kombëtare të Sigurisë së Trafikut në Autostrada (NHTSA).

Nëse përjetoni një shpërthim, hapat e mëposhtëm nga Firestone mund t'ju ndihmojnë të mbani kontrollin e automjetit tuaj:

1.  Së pari, qëndroni të qetë.

2. Mos e shkelni frenën. Kjo do të bëjë që rrotat tuaja të bllokohen dhe do të çojë në një humbje totale të kontrollit.

3. Nxitoni pak dhe drejtojeni sa më drejtë që të jetë e mundur.

4. Filloni të ngadalësoni shpejtësinë duke hequr butësisht këmbën nga përshpejtuesi.

5. Ndizni dritat tuaja të urgjencës.

6. Drejtohuni drejt korsisë së djathtë dhe tërhiqeni kur të jetë e sigurt.

7. Ndryshoni gomën Nëse dini dhe keni hapësirë ​​ta bëni këtë në mënyrë të sigurt. Telefononi një kompani tërheqëse nëse keni ndonjë dyshim.

Shporta ime
 
Shporta është e zbrazët