Lajme
Mbrapa

Ndikimi i gomave në kursimin e karburantit

07.06.2018.
 

Gomat mund të përbëjnë deri në 20% të konsumit të karburantit të automjetit. Pra, zgjedhja e një gomë me një vlerësim të efiçencës së nivelit të lartë të karburantit mund të rrisë ndjeshëm konsumin e karburantit dhe nivelin e emetimit të CO2.

Gomat me rezistencë të ulët të rrotullimit kanë një ndikim më të ulët në konsumin e karburantit.


Konsumi i karburantit.
Efikasiteti i karburantit është vlerësuar nga A në G në një shkallë të koduar me ngjyra, me A (jeshile) që është vlerësimi më i mirë i efikasitetit të karburantit dhe G (e kuqe) është vlerësimi më i keq i efiçencës së karburantit.


Cili është dallimi në mes të një vlerësimi A dhe G?
Dallimi midis vlerësimit A dhe G mund të nënkuptojë një reduktim të konsumit të karburantit deri në 7.5%. Zgjedhja e gomave të vlerësuara në vend të atyre të kategorisë G mund të kursejë më shumë se 6 litra karburante për 1000 kilometra.


* Me një çmim mesatar prej 1,50 € për litër, kjo paraqet një kursim potencial të kostos prej më shumë se 300 € gjatë jetës së gomave.


 Përveç kursimit financiar, shoferët gjithashtu mund të zvogëlojnë ndikimin e tyre në mjedis duke zgjedhur gomat efikase të karburantit dhe keshtu duke mbrojtur ambientin.

Shporta ime
 
Shporta është e zbrazët