Lajme
Mbrapa

4 Arsyje për të ndërruar gomat në ato të verës

14.03.2018.
 

1.Distanca e ndaljes

Distanca e ndalimit është më e gjatë në rrugë me lagështi  ose të thatë me goma dimri. Kur është fjala për frenim emergjent, çdo element i sharrës ka rëndësi. Përberësit e gomave dallojnë nga gomat e verës prandaj duhet pasur kujdesë, pasiqë qe ndikon direkt në performancën dhe sigurinë e automjetit tuaj.

 

2.Goma e dimrit konsumohet më shpejtë

Nëse thellësia e profilit te gomës është e ulet, ju shkakton probleme gjatë vozitjes me shpejtësi të lartë dhe shume lehtë mund ta humbni kontrollin e makinës suaj. Prandaj nuk duhet të nën vlerësohet ky problem dhe të kontrollohet sharra e gomave. Sigurohuni që profili i gomës te jete se paku 4 milimetra.

 

3.Kurseni para dhe karburant
Përbërësit e butë të gomës që përdoren për gomat e dimrit zhduken shumë më shpejt në temperatura të larta, do të thotë që do të duhet të shpenzoni para për të blerë goma të reja të dimrit shumë më herët.Prandaj blejeni setin e dedikuar për stinë dhe rritni jetëgjatësinë e gomave tuaja, keshtu duke e reduktuar edhe konsumimin e karburantit.

 

4.Siguria juaj dhe e familjes tuaj është arsyeja kryesore pse gomat tuaj duhet ndërruar me kohë.

 

-Siguria nuk është lojë!

Shporta ime
 
Shporta është e zbrazët